ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Με αφετηρία το Dardiza Boutique Hotel, έχετε την ευκαιρία, να εξερευνήσετε την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, είτε οδικώς προκειμένου να επισκεφθείτε τα τριγύρω χωριά ή χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, είτε ακτοπλοϊκώς ώστε να γνωρίσετε τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού.


Χερσόνησος Μπίστι

Η καταπράσινη πευκόφυτη χερσόνησος στο Μπίστι στην άκρη της Ερμιόνης, με τον ανακαινισμένο κατάλευκο μύλο, το παλαιό κάστρο της πόλης, τα ερείπια των αρχαίων ναών της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, τα απομεινάρια των «κυκλώπειων τειχών» κυρίως στη βορεινή πλευρά, καθώς και τα υπολείμματα από τα εργαστήρια επεξεργασίας πορφύρας, αποτελεί ιδανικό προορισμό για περίπατο, καθόλη τη διάρκεια του έτους. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μη διστάσετε να κολυμπήσετε σε κάποια από τις παραλίες που θα συναντήσετε στις ακτές του.



Ναός Αγίων Ταξιαρχών

Ο Μητροπολιτικός Ναός της Ερμιόνης, ιστορική εκκλησία, του 15ου ή του 17ου αιώνα, είναι κτισμένος στη θέση του αρχαίου ναού της Χθόνιας Δήμητρας. Μια αρχαία λατρευτική παράδοση ξαναζεί μέσα από τη χριστιανική λατρεία. Από τη Χθόνια Δήμητρα, δηλαδή, θεότητα των υποχθονίων δυνάμεων, μεταφερόμαστε στους «ψυχοπομπούς» Ταξιάρχες της χριστιανικής παράδοσης.  Ο ναός ανήκει στο βυζαντινό τύπο «των σύνθετων τετρακιόνων εγγεγραμμένων σταυροειδών ναών με τρούλο» και συνδέεται, ιστορικά, με την ορκωμοσία των πληρεξουσίων αγωνιστών της Γ΄ Εθνικής Συνέλευσης, της 11ης Φεβρουαρίου του 1827. 



Η Μονή του Αυγού στα Δίδυμα. 

Η Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου (Μονή Αυγού) βρίσκεται 20χλμ. περίπου βορειοδυτικά των Διδύμων. Ανήκει στις μεσαιωνικές αρχαιότητες του τόπου. Είναι άγνωστη η χρονολόγησή του ωστόσο υπάρχουν αγιογραφίες και αρχιτεκτονικά στοιχεία του 11ου αι. Έχει ανοικοδομηθεί σε μια απότομη πλευρά της οροσειράς των Διδύμων, σφηνωμένη μέσα στους βράχους. Σήμερα η Μονή δεν έχει μοναχούς, παρόλο που υπάρχουν κελιά. Λειτουργείται κυρίως το Σάββατο της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών κατά την εορτή των Αγίων Θεοδώρων και κάποιες φορές στις 26 Οκτωβρίου κατά την εορτή του Αγίου Δημητρίου.



Σπήλαιο Φράγχθι

Το σπήλαιο Φράγχθι βρίσκεται στην βόρεια ακτή του κόλπου της Κοιλάδας Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας στην Πελοπόννησο. Είναι ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια της Ευρώπης και σίγουρα της Ανατολικής Μεσογείου και ακριβώς δίπλα του, θα βρείτε τον πρώτο προϊστορικό οικισμό ανθρώπων στη Μεσόγειο, που βρίσκεται 1 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.



Παραλία Δαρδιζας

Σε απόσταση 4 χμ. από την Ερμιόνη στον οικισμό της Δάρδιζας, πάνω στον περιφερειακό δρόμο προς Τροιζήνα, συναντάς δύο παραλίες με ψιλό βότσαλο. Η πρώτη είναι αρκετά μεγάλη και το καλοκαίρι είναι πολυσύχναστη, σε αντίθεση με τη δεύτερη τη μικρότερη (0,5 χμ. απόσταση από την πρώτη) που είναι για αυτούς που τους αρέσει η ηρεμία.



Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 

Ένα από τα μνημεία της Unesco, το αρχαιολογικό θέατρο της Επιδαύρου, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής. Εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του τόσο για την αρχιτεκτονική του, όσο και για την ακουστική, καθώς ο ήχος φτάνει μέχρι τις τελευταίες κερκίδες του. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το μουσείο και τον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου με το Ασκληπιείο του. Το φεστιβάλ της Επιδαύρου έχει καθιερωθεί ως ο κατ' εξοχήν θεσμός παραστάσεων αρχαίου δράματος στον κόσμο. Επίσης, ένας εξίσου σημαντικός προορισμός, είναι η γραφική πόλη της παλαιάς Επιδαύρου με το μικρό της θέατρο.



Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών

Οι Μυκήνες, ήταν το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα και θεωρείται το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα, κοντά στο βουνό Τρητός κι απέναντι απ' τον Αργολικό κόλπο. Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα απο το ξενοδοχείο μας , και βρίσκεται στη βορειοανατολική Πελοπόννησο κοντά στην πόλη του Άργους. Τα κυκλώπεια τείχη, η πύλη των Λεόντων και ο θολωτός τάφος του Αγαμέμνονα, είναι ευρήματα που διασώζονται έως και σήμερα.



Το Παλαμήδι

Το Παλαμήδι είναι φρούριο στο Ναύπλιο το οποίο κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς, ύστερα από την κατάληψη του λόφου στον οποίο βρίσκεται, μετά από σφοδρή μάχη με τους Οθωμανούς κατά τον Βενετοτουρκικό Πόλεμο. Ο λόφος όπου βρίσκεται, έχει ύψος 216 μέτρα και η ανάβαση στο Παλαμήδι γίνεται είτε μέσω αμαξωτής οδού είτε μέσω μιας σκάλας με πολλά σκαλοπάτια (αναφέρονται ως 999 σκαλοπάτια).